Ramazan Kaç Gün? - Ramazan | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ramazan Kaç Gün?

11.09.2024

Ramazan Kaç Gün?

Sağlık durumu yerinde olan her Müslüman’ın oruç tutması farzdır. Bir ay süren bu ibadetin sonunda Ramazan Bayramını kutlarız. Tüm aylardan daha hayırlı olan Ramazan bayramı, Ramazan’ın bitişini eda etmek anlamına gelmektedir Ramazan Bayramı. Peki Ramazan kaç gün? Ramazan ayı 1 Mart 2025 tarihinde cumartesi günü başlayacak. Bazı yıllarda 29 gün süren Ramazan ayı, 2025 yılında 29 gün sürecektir. Ramazan ayı bitimi ise, 29 Mart 2025 Cumartesi Günü 00:00 dır.

Ramazan Ayının Önemi

Ramazan ayının önemi dinimizde büyük bir yer kaplar ve diğer aylar arasında seçkin bir yere sahiptir. Çünkü kutsal kitabımız olan Kur'an bu ayda indirilmeye başlanmış. Kur'an'da " Ramazan ayı insanları kurtuluş yoluna götüren, doğruyu yanlıştan ayırmasına yardımcı olan Kur'an'ın indiği aydır. "(Bakara suresi, ayet 185) buyurmaktadır Yüce Allah. Müslümanlar için en kutsal ay olan Ramazan ayına "on bir ayın sultanı" denilmiştir. Allah tarafından insanlara öğüt vermek ve yol göstermek için gönderilmiştir Kur'an. Bu nedenle Kur'an insan için hayati değer taşır. Kur'an okumak bir ibadettir. Allah'ın bildirdiği görev ve sorumluluklarımızı sıkça hatırlamamız için Kur'an'ı çok okumayı teşvik etmiştir Peygamberimiz. Temel ibadetlerimizden olan orucun bu ay içinde tutulması Ramazan ayının önemi arasında yer alır dinimizde. "Kim Ramazan ayına ulaşır ise eğer oruç tutsun" (Bakara suresi, 185. ayet) buyurmuş Kur'an'da Yüce Allah. Ramazan ayında oruç tutulmasını emretmiştir Yüce Allah. Müslümanlar bu nedenle ramazan ayı boyunca oruç tutmaktadırlar. Ramazan ayı oruç, ibadet ve sabır ayıdır. Allah'ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı aydır. Ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağını bildirmiştir Sevgili Peygamberimiz.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.