Ramazan Başlangıcı - Ramazan | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ramazan Başlangıcı

30.07.2024

Ramazan Başlangıcı

Ramazan başlangıcı, Müslümanlık için oldukça önemli bir tarihtir. Ramazan ayı birçok mübarek geceyi içerisinde barındırır. Bu nedenle bu ay içerisinde gerçekleştirilecek olan ibadetler, günahların affına vesile olur. Ramazan ayı içerisinde gerçekleştirilen ibadetlerin yanı sıra oruç, zekat ve infaklar Allah’ın Müslümanlara sunduğu güzellikler arasında yer alır.

Müslümanların günahlarından arınmasına vesile olan Ramazan ayı, ‘‘11 ayın sultanı’’ olarak anılır. Allah’a en çok yakın olduğumuz aylardan olan Ramazan ayı aynı zamanda birlik ve beraberliğin güçlendiği, kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği önemli bir aydır. Kuran-ı Kerim’in ‘‘Oku’’ ayetinin bu ayda indirilmeye başlanması, Bedir Savaşı’nın kazanılması, Kadir Gecesi’nin bu ay içerisinde bulunması Ramazan ayını önemli kılan gelişmeler arasında yer alır.

Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluştur. Oldukça mübarek bir ay olan Ramazan ayı, tüm ümmetin günahlarından arındığı, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği mübarek bir aydır. Ramazan ay içinde yapılan tüm ibadetler kişilerin günahlarının bağışlanmasına vesile olur.  Bu nedenle Müslümanlar olarak bu mübarek ayı iyi değerlendirerek ibadetlerimizi yerine getirmeli, ihtiyaç sahiplerine el uzatmalı ve ibadet ve dualar ile Allah’tan af dilemeliyiz.

Ramazan Başlangıcı 2025

Ramazan ayının 2024 yılı için sona ermesi ile beraber Ramazan başlangıcı 2025 yılı için ne zaman olacak? sorusu kişilerin sıklıkla araştırma yaptığı konular arasında yer alıyor. Ramazan ayı 2025 yılı için 1 Mart’ta başlayacak. Müslümanlar, 2025 yılında 28 Şubat günü sahura kalkacak ve 1 Mart Cumartesi günü oruçlu olacak. Ramazan, 2025 yılı için 29 gün sürecek ve 29 Mart 2025 günü o yılın son orucu tutulacak.

Ramazan Bayramı ise 30 Mart Pazar günü başlayıp 1 Nisan Salı günü sona erecek.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.