Yasin Suresi Türkçe Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi Türkçe Okunuşu

04.10.2024

Yasin Suresi Türkçe Okunuşu

Yasin Suresi, Kur’ân-ı kerîmin 36. sûresidir ve toplamda 83 ayetten oluşur.  Cin sûresinden sonra, Furkan sûresinden önce inmiştir. Mekkede indirilmiştir. Yâsîn diye başladığı için,sûre bu ismi almıştır. Genellikle Kur'an'ın kalbi olarak adlandırılır. Yasin suresinin Türkçe okunuşu surenin 83 ayetten oluşmasından kaynaklı fazlaca uzundur.

Bismillahirrahmanirrahim

  1. Yasın
  2. Vel kur’anil hakiym
  3. İnneke le minel murseliyn
  4. Ala sıratım müstekıym
  5. Tenziylel aziyzir rahıym
  6. Li tünzıra kavmem ma ünzıra abaühüm fehum gafılun
  7. Le kad hakkal kavlü ala ekserihim fehüm la yü’minun
  8. İnna cealna fı a’nakıhim ağlalen fe hiye ilel ezkani fehüm mukmehun
  9. Ve cealna mim beyni eydıhım seddev ve min halfıhım sedden fe agşeynahum fehum la yubsırun
  10. Ve sevaün aleyhim e enzertehüm em lem tünzirhüm la yü’minun

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

  1. Yâ Sîn.
  2. 3.4. (Ey Muhammed!) Hikmet dolu Kur’an’a and olsun ki, sen elbette dosdoğru bir yol üzere (peygamber) gönderilensin.
  1. 6. Kur’an, ataları uyarılmamış ve bu yüzden de gaflet içinde olan bir kavmi uyarman için mutlak güç sahibi, çok merhametli Allah tarafından indirilmiş.
  1. And olsun ki onların çoğu üzerine o söz hak olmuştur ve artık iman etmez onlar.
  2. Onların boyunlarına demir halkalar geçirdik ve o halkalar çenelerine dayanmıştır. Bu sebeple onların kafaları yukarıya kalkık durumdadır.
  3. Biz, onların önlerine bir set ve arkalarına da bir set çekip gözlerini perdeledik ki artık görmez onlar.
  4. Onları uyarsan da, uyarmasan da onlar için birdir ve onlar inanmaz.

Yasin Suresinin Önemi

Yasin suresinin önemi, İslam inancının üç temel unsurunu "Allah'ın birliği, Nebilik ve ahiret" en güçlü delilleriyle işler. Resulü Ekrem Efendimiz (S.A.V.) Yasin suresi için şunu buyurmuştur ; "Her şeyin bir kalbi vardır, Kuran'ın kalbi de Yasin'dir." Sure, çeşitli kıssalar aracılığıyla insanlara dersler verir. Geçmiş toplumların durumları ve onların aldıkları dersler, günümüz için önemli birer ibret kaynağıdır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.