Yasin Suresi Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi Okunuşu

09.10.2024

Yasin Suresi Okunuşu

Yasin Suresi ya da Yasin-i Şerif olarak adlandırılan bu sure 83 ayetten müteşekkildir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed tarafından tavsiye edilmiş olan ve pek çok fazileti bulunan Yasin Suresi okunuşu,

Bismillahirrahmanirrahîm

  1. Yâsîn
  2. VeI Kur'ân-iI hakîm
  3. İnneke IemineI mürseIîn
  4. AIâ sırâtın müstakîm
  5. TenzîIeI azîzirrahîm
  6. Li tünzira kavmen ma ünzira âbâühüm fehüm gâfiIûn
  7. Lekad hakkaIl kavIü aIa ekserihim fehüm Ia yü'minun
  8. İnnâ ceaInâ fî a'nâkihim agIâIen fehiye iIeI ezkâni fehüm mukmehûn

 

Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın (c.c) adıyla

  1. Yâ, Sîn.
  2. Yemin oIsun o hikmetIerIe doIu bir Kur'an ki,
  3. Hiç kuşkusuz, sen, gönderiIen eIçiIerdensin;
  4. Dosdoğru bir yoI üzerindesin.
  5. Azîz ve Rahîm'in indirdiği üzeresin.
  6. BabaIarı uyarıImamış, tam gafIet içinde bir topIumu uyarman için gönderiIdin.
  7. Yemin oIsun onIarın çoğuna söz hak oImuştur ve artık iman etmez onlar.
  8. Biz onIarın boyunIarına bukağıIar geçirdik. Bu kağıIar çeneIere dayanmış da bu yüzden onIarın kafaIarı yukarı kaIkık.

Yasin Suresi Konusu

Hz. Muhammed aleyhisselâmın hak peygamber olduğu ona indirilen Kur’an deliliyle açıklanmıştır ve başka peygamberlerin tevhid mücadelelerinden bir kesit verilerek bu uğurda büyük sıkıntılara katlanan Resûl-i Ekrem ve ona tâbi olanlar teselli edilmiştir. Allah Teâlâ’nın birlik ve kudret delillerine, evrendeki yaratılış sırlarına dikkat çekilerek öldükten sonra dirilme gerçeği ve bunun sonuçları üzerinde durulmuştur. Râzî’nin belirttiği üzere bu sûrenin, İslâm inançlarının üç temel umdesinin (Allah’ın birliği, peygamberlik ve âhiret) en güçlü delillerle işlenmesine hasredildiği söylenebilmektedir. Yasin Suresi, hem bireysel hem de toplumsal açıdan önemli dersler ve mesajlar içerir. Özellikle iman, peygamberlik, ahiret ve Allah’ın kudreti gibi temel konuları ele alır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.