Yasin Suresi 1 Sayfa - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Yasin Suresi 1 Sayfa

30.09.2024

Yasin Suresi 1 Sayfa

Yasin suresi Kuran’ın kalbi olarak geçmektedir. Her gün Yasin suresinden 1 sayfa okusanız birkaç güne bitirmiş olursunuz. Faydaları saymakla bitmez. Aşağıda Yasin suresinin özellikleri verilmiştir;

  • İnsanın Ahlaki Sorumluluğu,
  • Vahiy, Hz Peygamberi yalanlayan Kureyşleri konu alır,
  • Antakya halkına gönderilen Peygamber,
  • Allah'ın birlik ve kudretinin delilleri,
  • Ölümden sonra diriliş,
  •  Hesap ve Ceza.

Yasin Suresinin Anlamı ve Önemi

 Suresi'nin ilk harfi 'Ya Sin' harfleriyle başladığından dolayı Sureye Yasin adı verilmiştir. Ya-Sin yazısı, surenin başında yer alan Mukataa yazılarından biridir. Bu karakterler belirsizdir ve farklı anlamlara (müteşabih) sahip olabilir. Bu mananın en kuvvetli yorumu "Ey insan!" çığlığıdır.

 Yasin Suresi'nin Anlamı; Bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur: "Kim bu sureyi okursa, Kuran'ı on defa ezberlediği için Allah ona mükafat verir." Yasin Suresi, Cahiliye döneminde Mekke'ye gönderildiğinden itibaren İslam dinini ve Peygamberimizin delillerini anlatmaktadır. Bunu açıklarken Hz. Muhammed (sav)'in Allah'ın Peygamberi (CC) olduğunu açıkça vurguladığını söylemiştir.  Bu deliller açıklanırken daha önceki kavimlerden örnekler verilmektedir. Odak noktası bunların nasıl yok edildiğidir. Suresi ayeti, Kur'an'ı ve Peygamber'i inkar edenlerin karşılaşacağı azabı anlatmaktadır. Allah'a iman edenleri, görmeseler bile, ne gibi müjdelerin ve mükâfatların beklediğini anlatmaktadır.

Yasin Suresi'nin Özellikleri

Yasin Suresi, Peygamber Efendimiz'in özel ilgi ve saygı duyduğu bir suredir. Bunu şu şekilde açıklamıştır: "Yasin Suresi, Cahiliye devrinde indiği için Kur'an'ın kalbidir. Allah'ın varlığını, kudretini, ahiretin varlığını ve en ufak bir kötülük ya da iyilik yapana bir mükâfat verildiği açıkça belirtilmektedir. Hz Peygamber Efendimizin sureye çok önem vermesi ve herkesin mutlaka cevabını bulacağını söylemesi nedeniyle bu İncil çokça okunmaktadır.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.