Veccehtü namazda okunabilen bir duadır ve İslam alemi mezheplere ayrıldığından herkes bu duayı okuyamaz. Ancak bu dua Şafi mezhebinden olanlar tarafından okunur ve genellikle namaza ilk başladıkları zaman bu duayı okurlar. Şafi mezhebi aynı zamanda bu duayı sadece namazda değil her zaman okuyabilir. Şafi mezhebinden olmayanlar ise veccehtü yerine başka bir dua okumaktadırlar. Örneğin; Hanefi mezhebinden olan biri veccehtü yerine Subhaneke duasını okuyabilmektedir. Fakat namazda akla dua gelmemesi gibi acil durumlarda Hanefilerde bu duayı okuyabilmektedir.
Bu duanın birçok fazileti vardır. Bu dua, niyetin ve ibadete yönelişin bir ifadesidir ve Allah'a tam bir teslimiyeti ve O'na yönelmeyi simgeler. Veccehtü duasının önemi, Müslümanın hem kalben hem de zihnen Allah'a yönelmelerini sağlamasında yatmaktadır. Manasındaki derin bir teslimiyet ve kulluk bilinci kişiye fayda sağlar ve genellikle kötülüklerden korunmak için sık sık okunmalıdır. Bu duayı okumak kişiye huzur vermektedir. Veccehtü duası, namazın manevi değerini artıran ve kişinin Allah'a olan teslimiyetini pekiştiren önemli bir duadır. Müslümanlar için bu duayı içtenlikle okumak, namazlarını daha bilinçli ve huşu içinde kılmalarına yardımcı olur.
Bu dua namazda okunmaktadır ve Arapça okunuşu şu şekildedir;
" Veccehtü, vechiye lillezi fetara’s semavati ve’l-arda hanifen muslimen ve ma ene minel-müşriken. inne salatı ve nusuki ve mahyaye ve memati lillahi Rabbil-alemin. La şerike lehu ve bizalike umirte ve ene minel müslimin."
Türkçe Meali ise şu şekildedir;
"Şüphesiz ki, ben yüzümü bir muvahhit olarak o yerleri ve gökleri yaratmış olan Allah'a yönelttim. Ben müşriklerden değilim. Şüphesiz ki benim namazım, ibadetlerim, hayatım ve ölümüm, hiçbir ortağı olmayan alemlerin Rabbi olan Allah içindir. Senin ortağın yok. Ben ancak bununla emrolundum ve ben Müslümanlardanım."