Üç Aylar Başlangıcı Ne Zaman? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Üç Aylar Başlangıcı Ne Zaman?

12.09.2024

Üç Aylar Başlangıcı Ne Zaman?

Bu yazıda üç aylar başlangıcı ne zaman? Sorusuna cevap vereceğiz ve üç aylar hakkında bilgi vereceğiz. 2025 yılı üç ayların başlangıcı Recep ayı bu yıl 1 Ocak Çarşamba günü idrak edilecektir. Üç ayların ikincisi olan Şaban ayı ise 31 Ocak Cuma günü başlayacaktır. İslam dininde Recep ayından sonra gelen ikinci mübarek ay Şaban ayıdır. Recep ayında olduğu gibi Şaban ayında da ibadetler artırılır ve günahlardan uzak durulur. On bir ayın sultanı Ramazan, 2025 Diyanet İşleri Başkanlığı dini günler takvimine göre, 1 Mart 2025 Cumartesi günü başlayacaktır.

Üç Aylarda Yapılması Gerekenler

Üç aylarda yapılması gerekenler şöyle sıralanmaktadır: Kur'an-ı Kerim okunmalı, okuyan kişiler dinlenmeli, uygun mekânlarda Kur'an ziyafetleri verilmelidir. Peygamber Efendimize (s.a.s.) salât ve selâmlar getirilmelidir. O'nun şefaatini ümit edip, ümmetinden olma şuuru tazelenmelidir. “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın benden istekleri nelerdir” gibi sorular ve konularla derin düşüncelere girmeli, Tefekkürde bulunulmalı. 4 Sahabe, ulema ve evliya türbeleri ziyaret edilmelidir. Manevî iklimlerinde vesilelikleriyle Hakk'a niyazda bulunulmalıdır. Gönüller alınmalı, küs ve dargın olanlar barıştırılmalı, gönüller alınmalı. Günahlara samimi olarak tövbe edilmeli. Üzerimizde hakları olan kişiler aranıp sorulmalı, vefa ahlâkı yerine getirilmeli. Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilmelidir. Bu kişilere sevgi, şefkat, hürmet verilmeli ve hediye, sadakalarla mutlu edilmeli. Vefat etmiş yakınlarımızın, dostlarımızın ve büyüklerimizin kabirleri ziyaret edilmelidir. Hayattaki manevî büyüklerimizin, hocalarımızın, anne ve babamızın, dostlarımızın ve diğer yakınlarımızın kandilleri bizzat giderek tebrik edilmesi gerekir veya telefon, mesajla tebrik edilmeli, duaları istenmelidir.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.