Teheccüd Namazı Nedir? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Teheccüd Namazı Nedir?

27.08.2024

Teheccüd Namazı Nedir?

İslam dininden olan herkesin kılabileceği teheccüd namazı geceleri kılınan bir namaz olarak bilinmektedir. Uyku sırasında saat 12 ya da 1 gibi kılınan namazdır. Bu namazı kılanların daha çok sevap kazandığına inanılmaktadır. Özellikle uykunun en tatlı yerinde olan kişiler bu namaza kalkıp kılarak dua etmeleri Allah tarafından en hoş karşılanan davranış olarak görülmektedir. Kılınan namazda edilen duaların hemen kabul olduğu görülür. Aynı zamanda bu namazın kılınması da oldukça kolaydır.

Gece vakti uyandıktan sonra namaz alınması ve temiz kıyafetler giyilerek kılınması önemlidir. Namaz abdesti alınmadan başlanmamalıdır. Uyku sırasında namaz abdesti bozulur. Bundan dolayı namaz abdesti alınmalı ve uyku hala varken kılınmalıdır. Namazı kıldıktan sonra uyunmalıdır. Namaz sırasında tesbih çekilebilir. Çekilen tesbihde Allah’ın 99 adı da söylenmelidir. Sonrasında dua edilerek uyunmalıdır. Bu şekilde dilekleriniz gerçekleşecek ve daha fazla sevap kazanmış olacaksınız.

Teheccüd Namazında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uykudan uyanılıp kılınan gece namazı olarak bilinen teheccüd namazı herkes tarafından rahatlıkla kılınabilen namazlardadır. Özellikle gece uykusundan uyanıp kılan kişilerin Allah tarafından daha üstün görüldükleri söylenmektedir. Gece namazında dikkat edilmesi gerekenler odlukça basittir. Abdest alınması ilk kural olarak görülür. Bunun yanında temiz giyinilmesi ve temiz bir yerde kılınması gerekmektedir. İmkânlar el vermiyorsa yapıldığı kadar temizlik yapılmalıdır.

Namaz kılındıktan sonra dua ve tesbihat yapılabilir. Akıl hastaları ya da engeli olan hastaların yapması zorunlu değildir. Bunun haricinde olanların yapması sünnettir. Farz olan namazlar arasına girmemesi insanın içinden gelerek kılmasını sağlar. Bu şekilde kılınan namazlar daha hayırlı olmaktadır. İçten gelerek zorunlu kılınmadığı için daha fazla sevap kazanılır ve daha çok dua kabul edilir. Herkesin kılması gerek namaz türüdür.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.
  • Kuran'da Hz. Adem ve Havva Hangi Ayette Geçiyor?
    İslam inancının temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim'de, insanlığın yaratılış hikâyesi büyük önem taşır. Hz. Adem, ilk insan ve ilk peygamberdir. Onun ve eşi Havva'nın hikâyesi, insanlığın yeryüzündeki serüveninin başlangıcını temsil eder.
  • Peygamber Efendimizin Doğum Günü
    Hz. Muhammed (s.a.v.), miladi takvime göre 571 yılında, Kameri takvime göre ise Rebiülevvel ayının 12. gecesinde Mekke’de dünyaya gelmiştir.
  • Mikail Meleğin Görevi Nedir?
    İslam melekliliğinde, Mikail, derin bir öneme sahip olan dört başmelekten biridir. Mikail, doğanın güçlerinin ve besin temininin gözetleyicisi olarak, evrensel düzenin sağlanmasında geniş ve hayati sorumluluklara sahiptir.