Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır?

27.08.2024

Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır?

Kuran-ı Kerim’de geçen teheccüd namazı gece yarısı uykudan uyanılıp kılınması gereken namazdır. Peygamber efendimizin buyruğu üzerine en hayırlı namaz olarak kılınması gerektiği görülmektedir. Diğer namazlardan tek farkının bu namazda uykunun ortasında uyanılıp namazı kılıp tekrar uyunması gerektiğidir. En hayırlı namaz olmasının sebebi ise uykunun bölünmesinden kaynaklıdır. Teheccüd kelimesi gece kelimesi demektir. Yani gece namazı olarak da adlandırılmaktadır. Teheccüd namazının kılınması farz değildir. Allah bu konuda kimseyi zorunlu kılmasa da en hayırlı namaz olduğunu bildirmiştir.

Teheccüd namazı kılan insanların daha disiplinli daha etken kişiler olduğunu söylemek mümkündür. Teheccüd namazı kılan insanlar gece uykularından uyandıkları için disiplinli olmayı öğrenerek her işi daha sorumluluk sahibi şekilde yapmaya başlarlar. Bu şekilde hem kendilerine hem de topluma karşı oldukça faydalı hale gelebilirler. Gece kılınan namaz olarak bilinen teheccüd namazı çoğu kişi tarafından da bilinmemektedir. En çok bilinmesi gereken namaz olarak gösterilebilir.

Teheccüd Namazı Kaç Rekât Kılınır?

 En hayırlı namazlardan olan teheccüd namazı 2 rekât olarak kılınır. Sünnet kılmak isteyenler de bir rekât sünnet kılabilir. Bu şekilde namaz bitmiş olur. Teheccüd namazı gece namazı olarak bilinir. Gece uykudan uyanılıp kılınan bu namazda eğer kılan kişi tesbih çekip dua da ederse dilekleri kısa sürede gerçekleşecektir. Kılınan namazda duaların edilmesi ve uzun süreli tesbih çekilmesi oldukça önemlidir.

Teheccüd namazından sonra direkt olarak uyunabilir. Bu şekilde hem uykudan uyanıp namazı kılmanız hem de dua etmeniz size daha çok sevap kazandıracaktır. Bunun yanında iç huzurunuz ve yaşam kaliteniz de artacaktır. Gece uykunun en tatlı olan saatlerinde uyanıp namaz kılmak en güzel yapılan ibadet olarak tüm Müslümanlara gösterilebilir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.