Sabah Namazı Nasıl Kılınır? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Sabah Namazı Nasıl Kılınır?

26.08.2024

Sabah Namazı Saati

Günün ilk ezanı ile başlayan sabah namazı saati her ilde değişiklik gösterir. En erken sabah namazı okunan ilimiz Iğdır iken en geç okuyan ilimiz ise Çanakkale’dir. Bunun nedeni ise coğrafi konumdan kaynaklanmaktadır. Dünyanın dönüş hızına göre oluşan konum noktası doğudan batıya göre güneş yükseldiği için saat olarak da farklıdır. Coğrafya dersinde işlenen dünyanın dönüş yönünden kaynaklı olarak görülen saat farklılıkları pek çok yerde aynı şekilde görülür. Dünya üzerinde pek çok yerin saati aynıyken pek çok şehir içinin bile saatleri farklıdır.

Namaz saatlerinde de değişiklik bundan dolayı görülmektedir. sabah namazında hangi şehirde olduğunuza bağlı olarak değişmektedir. Sabah namazı günün en hayırlı namazları arasında yer almaktadır. Özellikle kılan kişilerin nurlu insnalar oludğu görülmektedir. Kılın her sabah namazında edilen dualar kabul edilir. Her insanın kendi gibi hayırlı insanlarla tanışmasına vesile olur. Bu şekilde nurlanan insanlar kendi hayatlarında da değişimi görmektedir.

Sabah Namazı Neden Önemli Namazdır?

İslam dininde bulunan sabah namazı saati çok erkendir. Erken olması da insanların uykularını yarıda bölüp kılmalarını gerektirmektedir. Bir süreden sorna alışkanık haline gelerek hep o saatte kalkılmaya ve namaz kılınmaya başlanır. Bu şekilde alışkanlıklarımız haline gelerek daha planlı programlı ve disiplinli olmamızı sağlar. Herkesin kılabileceği bir namaz olduğu için kimse kılmakta zorluk çekmez.

İnsanların vücutlarına da oldukça yararlıdır. Erken uyanmak beyni daha hızlı çalışmaya teşvik eder. Gün boyunca daha zinde olunmasını sağlar. Bu özellikleri herkes tarafından olumlu şekilde karşılanır. Sabah namazı kılınması daha herkes uyurken daha sevap hale gelir. Böylelikle Allah katında daha iyi bir konuma gelinmesi sağlanır. Aynı zamanda çekilen teşbihler ile de duaların kabul olması sağlanabilir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.