Ramazan Ayı Ne Zaman? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Ramazan Ayı Ne Zaman?

14.08.2024

Ramazan Ayı Ne Zaman?

Ramazan ayı ne zaman sorusu belki de her sene gündeme gelen ve Müslümanların araştırdığı konulardan biri olmaktadır. Çünkü Ramazan ayı her yıl belli bir oranda geriye gelmektedir. Bundan dolayı da her yıl aynı zamanda tutulmamaktadır.

Ramazan ayı, insanların oruç tuttuğu, birlik ve bereketin arttığı bir ay olmaktadır. Bundan dolayı da hem oldukça keyifli geçmekte hem de nefsini terbiye etmek için büyük bir şans olmaktadır. Yılda 1 defa ve 30 gün tutulan bu oruç sayesinde de insanlar kendi özüne dönerek nefsini terbiye etmektedir.

Ramazan Ayında Neler Yapılır?

Ramazan ayında sevap işlemek isteyen ve bu ayı dolu dolu geçirmek isteyen birçok kişi Ramazan ayı ne zaman sorusunu sormaktadır. Ramazan ayı sadece sahur vakti yemek yemeyi kesip, iftar vakti yeniden yemek yemeye başlamak olmamaktadır. Ramazan ayı boyunca yapılacak ibadetler, gerçekleştirilecek sünnetler sayesinde daha keyifli bir hale gelmektedir. Ramazan ayında yapılabilecekler ise şunlardır;

  • Orucu sadece mide açlığı olarak değil; dil, göz, kulak ve diğer uzuvlar ile oruç tutulmalıdır.
  • Ramazan ayında yoksullar, yetimler, çaresizler veya hasta muhtaç insanların daha çok gözetilmesi gerekmektedir. Yaşlılar ile beraber iftar açmak, yetim ve öksüzlere yemek dağıtmak büyük sevaplardan olmaktadır.
  • Sahur ile iftar arasında tesbihler çekmek, zikirler etmek büyük sevap olmaktadır. Bunun yanı sıra da Kuran-ı Kerim okumak ve hatim etmek de bu ayda yapılacaklar arasında yer almaktadır.
  • İftar sonrasında yatsı namazları genellikle cami de cemaat ile kılınmaktadır. Yatsı namazından sonra ise teravih namazları da camilerde kılınmaktadır. Teravih namazlarının önemi ise geçmiş günahların bağışlanması için önemli olmaktadır.
  • Büyüklere, küçüklere, ailelere veya akrabalar arasında iftar verilmektedir. Böylelikle de iftar veren kişinin hem evinin bereketi artmakta hem de sevap kazanmaktadır.
Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Mikail Meleğin Görevi Nedir?
    İslam melekliliğinde, Mikail, derin bir öneme sahip olan dört başmelekten biridir. Mikail, doğanın güçlerinin ve besin temininin gözetleyicisi olarak, evrensel düzenin sağlanmasında geniş ve hayati sorumluluklara sahiptir.
  • Cebrail Meleğin Görevi Nedir?
    Cebrail Meleği, İslam inancında son derece önemli bir yere sahip olan bir varlıktır. Allah tarafından görevlendirilen melek, birçok defa yer yüzüne inmiştir ve insanlara ilahi mesajlar iletmekle yükümlüdür.
  • İlk Vahiy Nedir?
    İslam tarihinde dönüm noktası kabul edilen ilk vahiy, Hz. Muhammed (s.a.s.)’in Peygamberlik görevine başlangıcını temsil eder.
  • İsrafil Meleğin Görevi Nedir?
    İsrafil diğer semavi dinlerde adı geçen ve İslam'da da dört büyük melekten biri olarak bilinen bir melektir. İslam inancına göre bu yüce melek, kıyamet gününün habercisi olarak özel bir konuma sahiptir. İsrafil meleğinin görevi ve özelliklerinden bahsedilir. Allah tarafından kendisine verilen en önemli sorumluluk, Sur'a üflemektir. Kıyametin kopuşunu ve ardından tüm ölülerin diriltilişini ilan edecek olan kutsal bir vazifedir.
  • Sağ ve Sol Meleklerin İsimleri
    İslam inancında melekler, Allah’ın emriyle görev yapan nurdan varlıklardır. İnsanların hayatında önemli rolleri bulunan bu varlıkların her birinin farklı görevi ve yeri vardır.