Mülk Suresi Okunuşu - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Mülk Suresi Okunuşu

27.11.2024

Mülk Suresi Okunuşu

Mülk suresi okunuşu faziletlerinden ve sağlamış olduğu faydalardan dolayı sık sık araştırılan bir sure olmaktadır. Her Müslümanın ise ezbere bilmese de okuması gereken surelerden biri olmaktadır. Çünkü İslam alemi için önemi büyük ve okuyan kişiyi birçok şeyden korumaktadır.

Mülk suresi Kuran-ı Kerim de 67. sure olarak geçmektedir. Sure toplamda 30 ayetten oluşmaktadır. Sure sıralamasına göre ise Tahrim suresinden sonra, Kalem suresinden ise önce gelen bir sure olmaktadır. Sure ismini, ilk ayette geçen “el-mülk” kelimesinden almaktadır. Mülk kelimesi ise Arapça da iktidar anlamına gelmektedir.

Mülk suresi okunuşu araştırılırken birçok farklı isim ile de araştırılmaktadır. Çünkü halk arasında farklı isimler ile bilinen bir sure olmaktadır. Bu anlamda da Tebareke, Münciye, Mücadele, Mani’a ve Vakiye isimleri olarak da bilinmekte ve bahsedilmektedir. Sure musaftaki sıralamada altmış yedinci sure olmaktadır. Ancak iniş sırasına göre yetmiş yedinci sure olmaktadır.

Sure anlam itibari ile Allah’ın her şeye hakim olduğunu ve gücünün her şeye yetebileceğini anlatmaktadır. Kudretinin çokça olduğuna ise surede birçok defa değinilmiştir. Bundan dolayı da İslam’ın net bir şekilde kavranabilmesi için önemli surelerden biri olmaktadır.

Sure içerisinde Allah’ın büyüklüğünün yanı sıra öldükten sonra bir hayat olduğunu ve Allah tarafından dirilteceğimize inanmayanların, inkar edenlerin de sonunun kötü olacağından bahsedilmiştir. Sure hem hayatın var edilişini hem de ölümün de geleceğini açıklamaktadır.

Mülk Suresi Ne İçin Okunur?

Hz. Muhhammed (sav) Mülk suresinin birçok fazileti olduğunu belirtmiştir. Bu anlamda da Mülk suresi okunuşu üzerinden okuyanlar veya Kuran-ı Kerim üzerinden okuyan kişilerin “Sureyi okuyup amel edenlerin, kabir azabını gerektiren günahlardan uzak duracağı ve böylece azaptan kurtulacağı” şeklinde anlamak mümkündür.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.
  • Kuran'da Hz. Adem ve Havva Hangi Ayette Geçiyor?
    İslam inancının temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim'de, insanlığın yaratılış hikâyesi büyük önem taşır. Hz. Adem, ilk insan ve ilk peygamberdir. Onun ve eşi Havva'nın hikâyesi, insanlığın yeryüzündeki serüveninin başlangıcını temsil eder.
  • Peygamber Efendimizin Doğum Günü
    Hz. Muhammed (s.a.v.), miladi takvime göre 571 yılında, Kameri takvime göre ise Rebiülevvel ayının 12. gecesinde Mekke’de dünyaya gelmiştir.
  • Mikail Meleğin Görevi Nedir?
    İslam melekliliğinde, Mikail, derin bir öneme sahip olan dört başmelekten biridir. Mikail, doğanın güçlerinin ve besin temininin gözetleyicisi olarak, evrensel düzenin sağlanmasında geniş ve hayati sorumluluklara sahiptir.