Mevlid Kandili Ne Zaman? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Mevlid Kandili Ne Zaman?

09.08.2024

Mevlid Kandili Ne Zaman?

Kandiller arsında yerini alan Mevlid kandili 5 Eylül 2025 tarihinde kutlanacaktır. Mevlid kandili kuranı kerimde doğum zamanı olarak kutlanmaktadır. Hz. Muhammet’tin doğduğu gün olarak kutlanan Mevlid kandilinde bol bol dualar ederek kutlamalar yapılır. Mevlid kandilinde insanlar daha iyi bir yaşam, sağlık ve bereket için çeşitli dualar ederler. Kutlamalar yapılırken aynı zamanda dualarda edilerek daha büyük bir şenliğin çıkması sağlanır. Bu şekilde peygamber efendimizin doğuşu kutlanır.

Mevlid kandilinde insanların birbirine yardım etmesi kuranı kerim okutmaları sıkça görülen durumlar arasındadır. Sevap olarak yapılan yardımlar yoksullara ilaç gibi gelmektedir. Bu sayede pek çok aç insan karnını doyurarak o gün içerisinde birçok hayır duası okurlar. Yardım eden kişiler bu hayır duaları sayesinde daha büyük sevap almaktadır. Bu gibi faaliyetler sık sık düzenlenerek en güzel sevaplar işlenebilir.

Mevlid Kandili Nasıl Kutlanır?

Hz. Muhammed’in doğuşu olan Mevlid kandili kutlamaları da oldukça şenlik içerisinde kutlanır. Özellikle namazlar kılınarak yapılan ibadetler çok fazla görülür. En güzel kutlama şekli ise peygamberi anmaktır. Peygamber efendimizin bol bol anılması, yaptığı icraatları konuşulması en hayırlı kutlama şekli olarak görülür. Peygamber efendimizin yaptığı gibi insanlara yardım etmek ve iman etmek bugün de oldukça önemli davranışlar arasında yer alır. Aynı zamanda yapılan tesbih çekme ve ilahilerin okunması da oldukça önemlidir.

İlahilerle beraber insanlar daha derin duygular hissedebilir ve bu şekilde peygamber efendimiz en güzel şekilde anılabilir. Özellikle peygamber efendimiz için yazılan ilahilerle beraber edilen dualar insanların daha derinden etkilenmesini sağlar. Bu şekilde en güzel şekilde anma gerçekleştirilir. Mesnevilerin okunması da Mevlid kandili için oldukça güzeldir. Peygamber efendimizin anılması ve adına ağıtlar yakılması en büyük sevap olarak görülmektedir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.