Kureyş Suresi Oku - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Kureyş Suresi Oku

30.09.2024

Kureyş Suresi Oku

Kureyş suresi okumak maddi manevi bolluk ve bereket elde etmeyi mümkün kılar. Kureyş suresini okuyan kişiler bereket bulurlar. Kureyş suresi okumak şerlerden korur. Geçim sıkıntısına düşmekten korur. Bereket ve bolluk kapılarını açar. Bu sureyi okuyan kişiler fakirlik çekmez ve hayatları bereketli bir şekilde geçer. Bir ürünün üzerine 7 kez okunduğunda o ürün bereketlenir. Ayrıca, hastalıklara şifa kaynağıdır. Özellikle böbrek rahatsızlıkları için bu surenin her gün okunması tavsiye edilmektedir. Bu sure, vesveseye ve unutkanlığa karşı şifa kaynağıdır.

Düzenli olarak okunması, güzel ahlaka kapı aralar. Düşmanların şerrinden korunmak ve korkulu durumlarda güven içinde olmak için de tavsiye edilir. Hastalara okunduğunda şifa getirir. Ayrıca, günahların affı ve sevap kazanmak amacıyla tekrar tekrar okunması gereken dualardan biridir. Kureyş Suresi, kısa sureler arasında yer alır ve dört ayetten oluşmaktadır. Mekke döneminde indirilmiş olup, Tin Suresi'nden sonra nazil olmuştur. İniş sırasına göre 29. sure olarak bilinir. Kur'an-ı Kerim'de 602. sayfada ve 30. cüzde yer almaktadır. Kur'an'daki 106. sure olarak adlandırılan bu sure, adını Kureyş kabilesinden almıştır.

Kureyş Suresi'nin Okunuşu Ve Anlamı

Kureyş Suresi'nin okunuşu ve anlamı, bu surede Kureyş kavminin sahip olduğu nimetlere şükretmenin ve Allah’a kulluk etmenin önemini vurgular.

Bismillahirrahmânirrahîm.

  1. Li'î lâfi Kurayş'in
  2. Îlâfihim rihleteşşitâi vessayf
  3. Felya'büdû rabbe hâzelbeyt
  4. Ellezî et'amehüm min cû'in ve âmenehüm min havf

Kureyş Suresi'nin Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle.

  1. Kureyş'e imkan sağlandığı için,
  2. Kışın ve yazın yolculuk etme imkanı sağlandığı için,
  3. Hiç olmazsa onun için bu Beyt'in (Kabe'nin) Rabbine kulluk etsinler!
  4. Ki kendilerini açlıktan doyurdu ve onları korkudan emin kıldı.

 

 

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.