Bayram namazları ya da Kurban Bayramı namazı kılınışı oldukça kolaydır. Kurban Bayramı’nda erkekler toplanarak namaz için camiye giderler. Cemaatle beraber hoca eşliğinde namaz kılınmaktadır. Namaz kılınırken hoca sesli olarak dualar okuyarak namazdı cemaate kıldırır. Bu şekilde Kurban Bayramı namazı kılınır. Namaz kılınırken en önemli olay ise abdest alınmasıdır. Namaz abdesti alınmadan namaz kılınmaz. Kılınan yerlerin mutlaka temiz olması gerekmektedir.
Namazın temel kuralları arasında ise gusül abdesti gelmektedir. Gusül abdesti ve namaz abdesti olmadan namaz kılınmaz. Kurban Bayramı namazının kılınışı 2 rekât olarak görülmektedir. Namaza başlarken niyet edilerek başlanır. Niyet edildikten sonra namaz duaları okunarak hoca eşliğinde namaz kılınır. Namaz bittikten sonra dileyen kişiler tesbihat ile devam edebilirler. Tesbihat ile dua edilirken herkes kendi dileğini söyleyebilir. Dualar sonucunda seccade den kalkılarak namaz bitirilir. Namaz öncesinde de mutlaka temiz kıyafetler giyilmelidir.
Bayram namazlarından biri olan Kurban Bayramı namazı için okunacak dualar genellikle; Sübhaneke, fatiha suresi, zamm-ı suresi, Rabbena atina ve Rabbena’ğfirli, salli, barik, tahiyyat sureleridir. Bu sureler ile bütün bayram namazlarının duaları okunabilir. Okunan duaların hepsini hoca okumaktadır ve cemaat eşlik etmektedir. Cemaatin duaları okumasına gerek yoktur. 2 rekât boyunca hoca bütün dualara eşlik eder ve böylelikle namaz bitirilir.
Kurban Bayramı namazından sonra cami hocası vaaz vererek namazı tamamlamaktadır. Vaaz verirken Allah’ın buyruklarını iletmekte ve buna göre dualar etmektedir. İyiye ve doğruya yönlendirmek amacı ile vaaz verilir. Cami hocasının vaazı bittikten sonra cemaat dağılır. Kurban Bayramı namazından sonra yapılan tüm dualar en hayırlı dualar olarak görülür. Namaz sonrasında bol bol dualar edilmesi önemlidir.