Kadir Gecesinde Okunacak Dualar - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Kadir Gecesinde Okunacak Dualar

11.03.2025

Kadir Gecesi, İslam dünyasında bin aydan daha hayırlı olan bir gece olarak kabul edilmektedir. Kur'an-ı Kerim'in ilk ayetinin indirildiği zaman olarak bilinir ve Müslümanların ruhsal derinliklere ulaşmaları için eşsiz bir fırsat sunar. Kadir Gecesi, ibadetlerin ve duaların katbekat daha makbul olduğu bu mübarek zaman diliminde, inananlar için manevi bir dönüşüm ve arınma fırsatıdır. Peki, Kadir Gecesi'nde hangi dualar yapılmalıdır? Bu sorunun cevabını sizler için cevaplayalım. Kadir Gecesi’nin getirdiği bereket ve rahmetle dolu bir zaman diliminde, ibadetlerimizi artırarak manevi dünyamızı zenginleştirelim.

Kadir Gecesi'nde Okunması Gereken Dualar

Kadir Suresi

Bismillâhirrahmânirrâhîm.İnnâ enzelnâhü fî leyletilkadr. Ve mâ edrâke mâ leyletülkadr. Leyletülkadri hayrün min elfişehr. Tenezzelülmelâiketü verrûhu fîhâ bi-izni Rabb'ihim, min külli emr. Selâmün, hiye hattâ matle'il fecr.

Kadir Suresi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Şüphesiz ki, Biz Kur'an'ı Kadir gecesinde indirmiş bulunuyoruz. Kadir gecesinin ne denli değerli olduğunu sana bildiren nedir? Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gece, melekler ve Ruh (Cebrail), Rabb'inin izniyle her türlü iş için gökyüzünden yeryüzüne inerler. O gece, tan yerinin aydınlanmasına kadar bir barış ve esenlik ortamıdır.

İstiğfar Duası

Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe'l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve'l-hayyü'l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü't-tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidâyete lenâ, innehû, hüve't-tevvâbü'r-rahîm.

İstiğfar Duası Manası

İstiğfar, işlenmiş olan günahlar ve hatalar için Yüce Allah'tan af ve bağış dileme eylemidir. Kur'ân-ı Kerîm'de, kötü davranışlarından ötürü pişmanlık duyan ve tövbe eden kişilerin övgüyle anıldığı ifade edilmektedir. Farklı kaynaklarda "istiğfar" anlamını taşıyan birçok dua bulunmaktadır. 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.