İkindi Namazı Nasıl Kılınır? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

İkindi Namazı Nasıl Kılınır?

07.08.2024

İkindi Namazı Nasıl Kılınır?

Namaz kılmaya yeni başlayan birçok kişi ise ilk zamanlarda ikindi namazı nasıl kılınır sorusunu akıllara getirmektedir.  İkindi namazı, ikindi ezanının okunması ile kılınmaya başlanmalıdır. Ancak ikindi vakti akşam ezanı okununcaya kadar geçerli olmaktadır. Lakin bu süre içerisinde Kerahat vakti bulunmaktadır. Kerahat vaktinin girmesi durumunda ise ikindi namazının sadece farzı kılınması gerekmektedir. Kerahat vakti ise akşam ezanının okunmasına 4 dakika kala başlayan süre olmaktadır.

İkindi namazı toplamda 8 rekattan oluşmaktadır. 4 rekatı sünnet 4 rekatı farz olarak kılınmaktadır.

İkindi namazının 4 rekatlık sünnetinin kılınışı;

  1. Niyet edilir. Niyet ederken “Niyet ettim Allah rızası için İkindi namazının 4 rekatlık sünnetini kılmaya” denir.
  2.  Niyet edildikten sonra tekbir getirilerek Subhaneke, Euzu-Besmele, Fatiha ve Zamm-ı Süre veya onun yerine ayet  Okunur.
  3. Rukü ve secde yapılır.
  4. İkinci kalkışta Besleme, Fatiha ve bir Zamm-ı Sure Ardından Rukü, Secde ve Oturuş yapılır. Oturuş da ise Ettehiyyatü ve Allahümme Salli-Barik okunur.
  5. Üçüncü kalkışta ise Subhaneke, Euzu-Besmele ve Fatiha Okunur. Ardından Zammı süre okunur. Rukü ve secde yapılır.
  6. Dördüncü kalkışta ise  Euzu-Besmele ve Fatiha Okunur. Ardından Zammı süre okunur. Rukü ve secde yapılır. Oturuşta da Ettehiyyatü ve Allahümme Salli-Barik ve Rabbena duaları okunarak selam verilmektedir.

İkindi Namazının 4 rekatlık farzının kılınışı;

  1. Niyet edilir. Niyet ederken “Niyet ettim Allah rızası için İkindi namazının 4 rekatlık farzını kılmaya” denir.
  2. Niyet edildikten sonra ise tekbir getirilerek Subhaneke, Euzu-Besmele, Fatiha ve Zamm-ı Süre Okunur.
  3. Rukü ve secde yapılır.
  4. İkinci kalkışta Besleme, Fatiha ve bir Zamm-ı Sure Ardından Rukü, Secde ve Oturuş yapılır. Oturuş da ise Ettehiyyatü okunur.
  5. Üçüncü kalkışta ise Besleme, Fatiha ardından Rüku ve Secde edilir.
  6. Dördüncü kalkışta ise Euzu-Besmele ve Fatiha Okunur. Rukü ve secde yapılır. Oturuşta da Ettehiyyatü ve Allahümme Salli-Barik ve Rabbena duaları okunarak selam verilmektedir.

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.