İkindi Namazı Kaç Rekât? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

İkindi Namazı Kaç Rekât?

07.08.2024

İkindi Namazı Kaç Rekât?

Namazların gün içerisinde üçüncü sırasında yer alan ikindi namazı kaç rekat sorusuna cevaben 8 rekâttan oluşmaktadır. İlk 4’ü sünnet diğer 4’ü ise farzdır. İkindi namazı sonrasında dua mutlaka edilmelidir. Dua üzerine tesbih çekilerek Allah’ın 99 ismi de söylenmelidir. En hayırlı ikindi namazı bu şekilde kılınmaktadır. İkindi namazı kılınırken özellikle yapılması gereken birkaç ön hazırlık bulunmaktadır. Namaz öncesinde gusül alınması gerekir. Gusül abdesti banyo da alınan abdesttir. Gusül alınmadıysa alınmalıdır. Eğer alındıysa namaz abdesti alarak namaz kılınabilir. Namaz kılınmadan önce bol ve vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetler giyilmelidir. Kadınların baş örtüsü takarak sadece elleri ve ayakları açık olmalıdır.

Erkeklerde de sadece eller ve ayaklar açık olmalıdır. Başlarında ise muhakkak takke olmalıdır. Bu şekilde namaz kılınmaya en uygun şekle gelinmektedir. Namaz kılınırken kadın ile erkeğin aynı odada olmamaları buyrulmaktadır. Evli olmayan kişiler aynı oda da namaz kılamazken, evli olan kişiler ise kocasının arkasında durarak namazına devam etmelidir. Bu şekilde kılınan namaz en hayırlı namazdır.

İkindi Namazı Ne Zaman Kılınır?

Beş vakit namazın içinde bulunan ikindi namazı her gün bir dakika gibi bir süre erken okumaktadır. Akşam üstüne doğru okunan ezanla beraber kılınmaktadır. Kılınan namaza ikindi namazı denir. İkindi namazından sonra 2 tane daha namaz vardır. Bunlar akşam ve yatsı namazıdır. İkindi namazı dua etmek için en uygun namazdır.

İkindi namazında tesbihat çekilerek Allah’ın isimleri söylenir. Bu şekilde hem dua edilip hem de sevap alınır. Namaz kılmak isteyen insanlar hangi şartta olursa olsun namaz kılabilirler. Engelli insanlar bile yatarak namaz kılabilir. Namaz kılmayı engelleyen herhangi bir şey yoktur. Oturarak bile hasta insanların namaz kılması sağlanabilmektedir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.
  • Kuran'da Hz. Adem ve Havva Hangi Ayette Geçiyor?
    İslam inancının temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim'de, insanlığın yaratılış hikâyesi büyük önem taşır. Hz. Adem, ilk insan ve ilk peygamberdir. Onun ve eşi Havva'nın hikâyesi, insanlığın yeryüzündeki serüveninin başlangıcını temsil eder.
  • Peygamber Efendimizin Doğum Günü
    Hz. Muhammed (s.a.v.), miladi takvime göre 571 yılında, Kameri takvime göre ise Rebiülevvel ayının 12. gecesinde Mekke’de dünyaya gelmiştir.
  • Mikail Meleğin Görevi Nedir?
    İslam melekliliğinde, Mikail, derin bir öneme sahip olan dört başmelekten biridir. Mikail, doğanın güçlerinin ve besin temininin gözetleyicisi olarak, evrensel düzenin sağlanmasında geniş ve hayati sorumluluklara sahiptir.