İkindi Namazı Kaç Rekât? - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

İkindi Namazı Kaç Rekât?

07.08.2024

İkindi Namazı Kaç Rekât?

Namazların gün içerisinde üçüncü sırasında yer alan ikindi namazı kaç rekat sorusuna cevaben 8 rekâttan oluşmaktadır. İlk 4’ü sünnet diğer 4’ü ise farzdır. İkindi namazı sonrasında dua mutlaka edilmelidir. Dua üzerine tesbih çekilerek Allah’ın 99 ismi de söylenmelidir. En hayırlı ikindi namazı bu şekilde kılınmaktadır. İkindi namazı kılınırken özellikle yapılması gereken birkaç ön hazırlık bulunmaktadır. Namaz öncesinde gusül alınması gerekir. Gusül abdesti banyo da alınan abdesttir. Gusül alınmadıysa alınmalıdır. Eğer alındıysa namaz abdesti alarak namaz kılınabilir. Namaz kılınmadan önce bol ve vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetler giyilmelidir. Kadınların baş örtüsü takarak sadece elleri ve ayakları açık olmalıdır.

Erkeklerde de sadece eller ve ayaklar açık olmalıdır. Başlarında ise muhakkak takke olmalıdır. Bu şekilde namaz kılınmaya en uygun şekle gelinmektedir. Namaz kılınırken kadın ile erkeğin aynı odada olmamaları buyrulmaktadır. Evli olmayan kişiler aynı oda da namaz kılamazken, evli olan kişiler ise kocasının arkasında durarak namazına devam etmelidir. Bu şekilde kılınan namaz en hayırlı namazdır.

İkindi Namazı Ne Zaman Kılınır?

Beş vakit namazın içinde bulunan ikindi namazı her gün bir dakika gibi bir süre erken okumaktadır. Akşam üstüne doğru okunan ezanla beraber kılınmaktadır. Kılınan namaza ikindi namazı denir. İkindi namazından sonra 2 tane daha namaz vardır. Bunlar akşam ve yatsı namazıdır. İkindi namazı dua etmek için en uygun namazdır.

İkindi namazında tesbihat çekilerek Allah’ın isimleri söylenir. Bu şekilde hem dua edilip hem de sevap alınır. Namaz kılmak isteyen insanlar hangi şartta olursa olsun namaz kılabilirler. Engelli insanlar bile yatarak namaz kılabilir. Namaz kılmayı engelleyen herhangi bir şey yoktur. Oturarak bile hasta insanların namaz kılması sağlanabilmektedir.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • İlk Vahiy Nedir?
    İslam tarihinde dönüm noktası kabul edilen ilk vahiy, Hz. Muhammed (s.a.s.)’in Peygamberlik görevine başlangıcını temsil eder.
  • İsrafil Meleğin Görevi Nedir?
    İsrafil diğer semavi dinlerde adı geçen ve İslam'da da dört büyük melekten biri olarak bilinen bir melektir. İslam inancına göre bu yüce melek, kıyamet gününün habercisi olarak özel bir konuma sahiptir. İsrafil meleğinin görevi ve özelliklerinden bahsedilir. Allah tarafından kendisine verilen en önemli sorumluluk, Sur'a üflemektir. Kıyametin kopuşunu ve ardından tüm ölülerin diriltilişini ilan edecek olan kutsal bir vazifedir.
  • Sağ ve Sol Meleklerin İsimleri
    İslam inancında melekler, Allah’ın emriyle görev yapan nurdan varlıklardır. İnsanların hayatında önemli rolleri bulunan bu varlıkların her birinin farklı görevi ve yeri vardır.
  • Cennet Kapısında Bekleyen Meleğin Adı Nedir?
    Cennet ve melekler, ruhsal ve manevi boyutlarıyla insanların ilgisini her daim çeken kavramlardır. Bu iki terim, yalnızca dini metinlerde değil, aynı zamanda kültürel ve felsefi tartışmalarda da sıkça karşımıza çıkmaktadır.
  • Meleklerin Başı Kimdir?
    İslam inancında meleklerin lideri olarak görülen varlık, Cebrâil (a.s.)'dir. Cebrâil, Allah'ın mesajlarını peygamberlere ulaştırmakla görevli en yüce melek olarak tanınır. Bu sebeple, meleklerin en üst düzeydeki ve en önemli olanı olarak kabul edilmektedir.