Gece Namazı - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Gece Namazı

17.09.2024

Gece Namazı

Teheccüd namazı olarak bilinen gece namazı en hayırlı namazlardan birisidir. Gece vakti uykudan uyanılıp kalkılan ve kılınan bu namazdan sonra geri uyunduğunda bütün duaların kabul edildiği görülmektedir. Gece namazı 2 rekât sürmektedir. Gece namazından sonra seccadede durularak çekilen tesbihat ve edilen dualar hemen kabul olur. Aynı zamanda tesbihat sırasında Allah’ın 99 adı da söylenmeli ve tesbih ile çekilmektedir.

Gece namazının en hayırlı namaz sayılmasının sebebi gece uykudan uyanılıp kılınmasıdır. Gece uykunun en tatlı yerinde olunması ve ona rağmen uyanılması bütün duaların kabul olmasını sağlar. Gece uykudan uyanıldı8ktan sonra namaz abdesti alıp kapalı kıyafetler giyerek namaza oturulur. Gece namazı toplan 2 rekâttan oluşmaktadır. 2 rekât kılındıktan sonra arzu eden kişi hemen uyuyabilir. Onun haricindekiler ise namazlıkta oturarak tesbih çekebilir ve dualarını Allah’a bildirebilirler. Bu şekilde en güzel dualar edilebilir.

Gece Namazı Kılınması Farz mı?

Teheccüd namazı yani diğer adı ile gece namazı kılınması şart olmayan bir namazdır. Kılınmasının şart getirilmemesi uyku saatine denk geldiğindendir. Uyku saatine denk gelse bile gece namazına kalkmak en büyük sevaplar arasında yer almaktadır. Bunun temel sebebi gece uykunun en güzel ve en verimli yerinde kalkılıp kılınmasındandır. Gece namazını kılan kişilerin dualarının hemen kabul olduğu bilinmektedir.

Gece namazı farz olmasa bile kalkıp kılınması çok sevap bir namazdır. Bunun yanında bu namazı kılan kişilerin tesbihat ile Allah’a dua etmeleri ve bir şeyler istemeleri ile hemen istekleri yerine gelebilmektedir. Allah bu kişiler için en hayırlı kapıları açar ve en hayırlı dualarını alır. Böylelikle işlerinizin daha rast gittiği ve daha kısmetli olduğunuzu fark edersiniz. Allah bu kişilere en hayırlı kapıları açar.

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.
  • Kuran'da Hz. Adem ve Havva Hangi Ayette Geçiyor?
    İslam inancının temel kaynağı olan Kuran-ı Kerim'de, insanlığın yaratılış hikâyesi büyük önem taşır. Hz. Adem, ilk insan ve ilk peygamberdir. Onun ve eşi Havva'nın hikâyesi, insanlığın yeryüzündeki serüveninin başlangıcını temsil eder.
  • Peygamber Efendimizin Doğum Günü
    Hz. Muhammed (s.a.v.), miladi takvime göre 571 yılında, Kameri takvime göre ise Rebiülevvel ayının 12. gecesinde Mekke’de dünyaya gelmiştir.
  • Mikail Meleğin Görevi Nedir?
    İslam melekliliğinde, Mikail, derin bir öneme sahip olan dört başmelekten biridir. Mikail, doğanın güçlerinin ve besin temininin gözetleyicisi olarak, evrensel düzenin sağlanmasında geniş ve hayati sorumluluklara sahiptir.