Dua Kabul Olması İçin Dua - Genel | Kardeş Eli Derneği
BLOG
Blog

Dua Kabul Olması İçin Dua

16.08.2024

Dua Kabul Olması İçin Dua

İnsan doğası gereği sıkıntıya düştüğü an Allah'a dua etmeye başlar. Dua etmek hem bir ümit hem de Allah'tan merhamet istemenin yoludur. Hayat zorluklarına karşı insanlar için en huzurlu seçenek haline gelmektedir. Yaşanılan bu duruma karşı pek çok kişi tarafından dua kabul olması için dua gibi başlıklar araştırılıyor. Doğru ve kalpten yapılan bir dua ile bireylerin istedikleri sonuca ulaşması mümkün hale gelmektedir.

Dua etmek, Allah'a yalvarmak ve Allah'tan yardım istemek anlamlarına gelmektedir. Ya karış olarak da ifade ettiğimiz dualar çoğu zaman gerçekleşmediğinde bizi merak içinde bırakır. Buna karşı söyleyebiliriz ki Allah her zaman kullarını duymakta ve görmektedir. Edilen duaya karşı hayatımız için en hayırlısını oluşturacaktır. Duanın kabul olması için günümüzde yer alan birçok ayete rastlamak mümkün. Bu ayetlerden yararlanırken en önemli unsur ise kalbimizle içtenlikle dua etmek olacaktır. Dua ederken kabul edilmesi için kullanılacak dualardan birisi Fatiha suresinin 5. Ayetidir. “İyyake na’büdü ve iy’yake nestain” olmaktadır. Bu ayete göre yalnız Allah'a kulluk eder, yalnız Allah'tan isteriz  anlamına gelmektedir.

Dua Nasıl Edilmelidir?

Dua kabul edilmesi için dua etmeden önce samimiyet ortamı oluşmalıdır. Yani dua etmeden önce mutlaka tövbe etmeli Allah'ın huzuruna samimiyetle çıkmalıyız. Gözü haramda olan kişilerin duası kabul olmaz. İşlediğimiz günahlara karşı tövbe etmeye ve elde ettiğiniz pişmanlık ile Allah’a dua etmeliyiz. Böylece saf kalplilikle edilen dualar daha kolay bir şekilde kabul edilecek ve sonuç gösterecektir.

Dua etmek için herhangi bir zaman koşulu yoktur. İstediğimiz an istediğimiz yerde Allah ile konuşabilir istediğimiz duayı edebiliriz. Dua etmeden önce abdest alınmasında fayda vardır ancak zorunlu değildir,

 

 

 

 

 

 

Sosyal Medyada Bizi Takip Edin
Hızlı Bağış Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.
Bağış Türü
Paylaş
SON BLOG YAZILARI
  • Salavat Nedir, Nasıl Getirilir?
    Salavât, İslam dininde önemli bir yere sahip olan, manevi derinliği yüksek bir dua geleneğidir. Dilimize Arapçadan geçen bu terim, "salât" kelimesinin çoğulu olarak karşımıza çıkar. Salavât, Peygamber Efendimizin -sallâllâhu aleyhi ve sellem- ismi zikredildiğinde yapılan duâ demektir.
  • Bayramda Alkol İçilir mi?
    Bayramlar, İslam dininde birlik, beraberlik, ibadet ve sevinç günleridir. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı gibi mübarek zamanlarda Müslümanlar, ibadetlerini artırır, aile büyüklerini ziyaret eder, küslerle barışır ve Allah’a şükrederler
  • Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?
    "Ya Malikel Mülk El Mülkü Lillah Ne Anlama Gelir?" ifadesi, İslam inancında derin bir manaya sahip olan ve Allah Teâlâ'nın yüceliğini ve kudretini ifade eden bir cümledir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir; bu, O'nun iradesi dışında hiçbir şeyin var olamayacağı ve tüm varlıkların O'nun tasarrufu altında olduğu anlamına gelir
  • Zilzal Sûresi Okunuşu
    Zilzal Suresi, Kur'an-ı Kerim'in 99. suresi olarak bilinir ve genellikle deprem duası olarak anılır. Arapça kökenli "zilzal" kelimesi, "sarsıntı" veya "deprem" anlamına gelir ve bu sure, kıyamet gününde meydana gelecek büyük sarsıntıları tasvir eder.
  • Hz. Havva Nasıl Yaratıldı? Kur'an'da Geçiyor mu?
    Hz. Âdem’in yaratılışı hakkında Kur’an-ı Kerim’de birçok ayet bulunurken, Hz. Havva’nın yaratılışı konusunda Kur’an’da doğrudan bir anlatım yer almaz. Ancak dolaylı ifadeler ve İslamî literatürdeki açıklamalar bu konuda bilgi edinmemizi mümkün kılar.